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According to the new solid waste rules, EPA normally will not regulate the
actual recycling process (e.g., solvent stills, etc.) itself, except when the
recycling activity is analagous to land disposal or incineration.
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Mr. Dan Summers

Senior Corporate Attorney
McpDonnell Douglas Corporation
Ssaint Louis, Missouri 63166

Dear Mr. Summers:

This letter is in response to your letter dated April 15,
1985, concerning the regulatory status of equipment, such
as a solvent still, which is used to legitimately recycle
hazardous vaste. In particular, you indicate that in
amending the regulations on January 4, 1985 regarding
recycle/reuse, the exemption from regulation for units
(treatment units) which are conducting legitimate recycling
had been deleted, except for those facilities "managing
recyclable materials described in §261.6(2)(2) and (3)..."
Subjecting these units to full regulation under Subtitle C
Of RCRA, you believe, would be a substantial impediment to
the continuation of on-site recycling activities. Therefore,
you request clarification as to whether the actual recycling
unit (i{.e., solvent still) is subject to rej ulation under
the revised solid waste rules.

As we discussed during cur telephone conversation, the
Agency normally will not regulate the actual recycling
process itself (i.e., a distillation column in which solvents
are reclaimed or a smelting furnace in which metals are
recovered); the only exception to this is when the recycling
activity is analogous to land disposal or incineration.
Although this point may not be entirely clear in the rule,
we believe the preamble to this rulemaking clearly states
this point. See, for example, 50 PR 643, lst column, where
we state "As in the proposal (and as under current
regulatioaa), hazardous wastes to be recycled--called
"recycladle materials® in the regulation——are ordinarily
subject t® zegulation under Parts 262 and 263 of the
regulatioms (vhen generated and transported) and to the
storage facility requirements in Parts 264 and 265 (when
stored before recycling). Wwe usually do not regulate the
recycling process itself, except when the recycling is
analogous to land disposal or incineration®; see also
SO0 PR 650, 2nd column, where we state “These provisions
state that persons generating, transporting, or storing
recyclable materials, who are not explicitly addressed in
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§261.6(a), are subject to all of the applicable requirements
of Parts.262, 263, 264, and 265 of the regulations, as well
as to applicadle permit requirements.®

Therefore, under the January 4, 1985 solid waste rules,
your solvent still would not be subject to regulation.
Please feel free to give me a call {f I can be of any
further assistance; my telephone number i3 (202) 475-8551.

Sincerely yours,

Matthew A. Straus, Chief
Waste Identification Branch
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