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Suaary!

Since the redefinition of the “"solid waste™ rule was'nqc promulgated
pursuant to the HSWA, Section 228 of the Amendments [RCRA §3006(g)(l)] does not
apply. Official State applications for final authorization submitted before -
January 4, 1986, do not have to reflect the provisions of the redefinition of~

the "solid waste” rule. In authorized States the redefinition becomes effective
on revision of the authorized State programs pursuant to 40 CFR 271.21.
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SUBJECT: Redefinition of ®Sclid waste®

PROM ¢ John R, Skinner
Director
Office of Solid Waste .

TOs Dennis Huebner, Chief L .
' State Waste Programs Branch - Region 1 IR
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rhls is in response to your Januaty 25 memorandum. In that "~
memorandum you asked when the January 4 redefinition of "solid
waste® (50 PR 614) becomes effective {n States vith Phase II or
final authorization,
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The rule was not promulgated pursuant to the Hazardous and
Solid wWaste Amendments of 1984. Therefore, Section 228 of the
Amendments (RCRA §3006(g)(1)) does not apply. Official State
applications for final authorization submitted prior to January 4,
1986 need not. reflect the provisions of the redefinition of
®*s0lid waste® rule. (See 40 CPR 271.21(e)(l).) FPurther, the - -
redefinition becomes effective in authorized States on revision
of the authorized State programs pursuant to 40 CPR 271.21.

In the near future we will be issuing a clarifying amendment
to the redefinition, more precisely explaining the notitication
and permit application ramifications, T U A
cc: Hazardous Waste Branch Chief, Regions II-X .
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